Plantentuin Meise Houtlab

Vervaardigen van stalen elementen voor het vernieuwde houtmuseum
In opdracht van de Plantentuin te Meise vervaardigden wij verschillende stalen elementen voor hun vernieuwde houtmuseum. Voor het paviljoen waarin de mooie Mammoet boom staat vervaardigden wij het kader waarin de boom opgesteld wordt, de funderingselementen voor het houtwerk en de nodige montage onderdelen hiervoor. In het binnenplein vervaardigden wij de banken in Cortenstaal en […]
In opdracht van
  • Agentschap Plantentuin Meise

Reportage RingTV
  • Klik hier voor de reportage van RingTV over de opening van het houtlab. 


Hekwerk te Roosdaal

Hekwerk voor een vernieuwde event locatie te Roosdaal
Voor deze nieuwe event locatie in Roosdaal vervaardigden wij het hekwerk op maat inclusief automatisatie: Een groot schuifhekwerk / schuifpoort dat toegang geeft tot de parking Draaihekwerk / draaipoort Dit alles in het nieuwe moderne hekwerk ‘Helsinki’. Een hekwerk gekenmerkt door verschillende soorten L-profielen als vulling die op willekeurige wijze gerangschikt staan.
In opdracht van
  • Villa Molenhof Roosdaal


Terras te Sint-Katherina-Lombeek

Zonneterras te Sint-Katherina-Lombeek
Voor de uitbreiding van een bestaande woning, ontwierpen en vervaardigden we een zonneterras. De staalstructuur voor het terras. Afgewerkt met geperforeerde rooster. Onderaan werd het terras gesloten zodat regenwater via een spuitmond in de vijver van de tuin terecht komt. Balustrades en trapleuning uit plat staal. Buitentrap met geperforeerde treden. Dit alles werd gepoedercoat in zwarte […]

Rouwhal te Ronse

Vervaardigen van een nieuwe rouwhal in Cortenstaal.
Rouwhal te Ronse Voor de begraafplaats Hogerlucht te Ronse vervaardigden wij de nieuwe rouwhal. Staalstructuur en funderingen Gevel- en dakbekleding met Cortenstaal platen Raamkaders en bijhorende balustrades uit strekmetaal Raadpleeg hier het artikel in Info Steel over dit project!
Een samenwerking met
  • Liboconstruct bvba

    Stabiton bvba

Corstenstaal
  • Cortenstaal, wordt ook wel 'weervast staal’ genoemd. Typerend is de roestbruine laag die optreedt door blootstelling aan vocht en lucht. Deze oxidatie laag schermt het dieper liggende materiaal af, waardoor verdere oxidatie sterk wordt vertraagd.


Trappen te Kortrijk

Hagelwitte trappen voor een complete renovatie.
Vervaardigen en plaatsen van twee trappen voor een complete renovatie te Kortrijk Voor deze renovatie vervaardigden we twee hagelwitte trappen met treden uit wit gebeitst eik. Zowel trapleuningen als de borstweringen in de vide werden vervaardigd uit fijne stijlen.    
In opdracht van:
  • Architecten Céline Dielemans en Emily Pescod


Balustrades in strekmetaal

Balustrades en trapleuningen voor nieuwbouw kantoor en appartementen
Strekmetaal Strekstaal gekenmerkt door zijn uniek maas is ideaal als materiaal voor balustrades en trapleuningen. Het biedt veel veiligheid, maar geeft ook een speels effect. Strekmetaal is zowel gevlakt zoals bij deze uitvoering, als driedimensionaal te verkrijgen. Balustrades voor terrassen Trapleuningen voor prefab betontrappen  
In opdracht van
  • GVE architectuur uit Gooik

Strekmetaal
  • Bij strekmetaal of gerekt metaal kan er gekozen worden tussen verschillende afmetingen maasopeningen. Ook is er de keuze tussen een driedimensionale maas of een gevlakte maas. Er zijn verschillende inspirerende mogelijkheden voor elk ontwerp.